branding is what people say about you when you’re not in the room

EVEN VOORSTELLEN

Hoi, ik ben Ilona: ondernemer, merkstrateeg en -designer. Ik zie mezelf als een oplossingsgericht en daadkrachtig persoon en sta voor kwaliteit en professionaliteit. Graag werk ik samen met mensen die open staan voor ideeën en oplossingen die misschien niet altijd voor de hand liggen.

Werk branding is what people say

Ik heb jarenlange ervaring in het bedenken en uitwerken van creatieve concepten. Na de Academie voor Beeldende Kunsten heb ik bij verschillende design- en reclamebureaus gewerkt als graphic designer en later als art director, voor merken als Prénatal, Unilever en Rituals. Daarna ben ik als zelfstandig allround ontwerper verder gegaan en, na een aanvullende HBO studie, als brand designer. Ik ben er trots op dat ik zo veel verschillende klanten en merken heb kunnen helpen.

Het leukste aan mijn vak vind ik het conceptmatig denken, het genereren van ideeën. ‘Creative concepting’ wordt dat ook wel genoemd, wat betekent dat ik allemaal gave dingen mag verzinnen voor merken en organisaties. Want daar ligt mijn kracht.

Voor het uitwerken van de ideeën en ontwerpen werk ik graag samen met webdevelopers, tekstschrijvers, fotografen en animatie-/videomakers uit mijn netwerk. Deze professionals hebben elk hun eigen specialisme en ik kan ze om hulp vragen wanneer nodig.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit mensen, verhalen, reizen, boeken, vlogs, blogs, films, videoclips, het laatste nieuws en wat er nog meer op mijn pad komt. Ik hou erg van kunst, film en design. En, niet te vergeten, bijna iedere dag weer leer ik iets nieuws van onze kinderen (in de leeftijd van 12 tot 23 jaar).

 

 

NOG WAT WEETJES OVER MIJ

  • Ik ben allergisch voor slechte typografie. Jeuk krijg ik ervan, en rode vlekken…
  • Superhappy word ik van nieuwe plekken op aarde ontdekken. Ik heb al heel wat fantastische
    landen/plaatsen gezien, maar er is nog een aardige lijst met ‘wanna-sees’.
  • Tijdens het creatieproces gaan bij mij alle elektronische devices uit. Even geen afleiding, ik kan het aanraden.
  • Heerlijk vind ik het om lekker met mijn zoontje te spelen. Wat een fantasie zit er in dat koppie!
  • Je maakt mij heel erg blij met sushi.  おいしい食べる!

Nu ken je mij wat beter, ik leer jou ook graag beter kennen. Spreken we elkaar binnenkort?

Groet, Ilona

BLIJE KLANTEN

“Om onze dienst goed in de markt te zetten, vroegen we Ilona mee te denken over het marketingplan. Zij kwam met een originele gedachte en creëerde daarbij een aansprekend beeld. Met succes: de verwachting van de campagne is flink overtroffen.”

JOOST BEUKERS

Directeur Verdonck, Klooster & Associates

“Er is niets zo moeilijk als het uitleggen van een gevoel. Ilona had aan een half woord genoeg en kon ons gevoel vertalen in beeld. Fijn samenwerken zo!”

ANTHONY VAN DEN BERG

Initiatiefnemer Colours by the Sea

"Ilona kan zich schikken naar vrijwel iedere gewenste rol binnen een proces. Ze kan projectleider zijn, ontwerper, adviseur of klankbord. Een echte allrounder dus, waarbij de ene kwaliteit nou eens niet ten koste gaat van de andere.”

THIJS VAN DER SCHAAF

Strategist @ WebNL

“Ilona luistert écht. Ze is meedenkend, flexibel en betrouwbaar. Mijn wensen zijn erg mooi omgezet naar een concreet visueel concept.”

MARC VAN KATWIJK

Eigenaar Remarcable Trainingen

“Ilona geeft vorm aan onze communicatie. Dit doet zij op creatieve wijze, origineel en vakkundig. Van A tot Z, Ilona zorgt dat het eindproduct, zowel print als online, naar volle tevredenheid wordt opgeleverd.“

JOYCE WAGTER

Senior communicatieadviseur Baker Tilly